Seisake.net Palaute
 

Kuvat » Uudet kuvat: 17.02.2011

Kuvia lisätty 6 kpl
Kuva 1576
© Juhana Hietaranta

Kohti vuoden 2010 loppua mentäessä kokeiluoviseinämä piteni neljän vaunun mittaiseksi, ja junat siirtyivät käyttämään ruuhka-aikanakin ainoastaan VS1-raidetta.

Helsinki, Vuosaari
16.02.2011
Kommentteja 0 kpl

Kuva 1577
© Juhana Hietaranta

Laituriovivalmistaja Faiveleyn edustaja hommissaan Vuosaaressa. Ovien ollessa auki oviaukkojen yläreunoissa palavat valkoiset valot, ja sulkeutuessa lisänä punaiset.

Helsinki, Vuosaari
16.02.2011
Kommentteja 0 kpl

Kuva 1578
© Juhana Hietaranta

Varsinaisen laituriovikokeilun alkaminen on venynyt ja venynyt monestakin syystä. Ensimmäisenä vastaan tullut puute oli se, että laiturioviseinän ja junan väliin jäävä tila oli liian iso. Niinpä rakenteita piti kehitellä, jotta voitiin varmistua siitä, ettei kukaan pääse jäämään oviseinän ja junan väliin. Sittemmin viivytystä ovat aiheuttanut itse testausjärjestelyihin ja kuljettajien ohjeistukseen liittyvät seikat. Toistaiseksi Vuosaaressa on siis edelleen käytössä vain VS1-raide. Arkisin ruuhka-aikana saapuvien junien pysähtyessä kuulutetaan niiden menevän kääntöraiteelle ja kielletään kyytiin nouseminen. Lähtevä juna tulee kääntöraiteelta laituriin heti, kunhan Ruoholahdesta saapunut juna on ehtinyt toiselle kääntöraiteelle.

Helsinki, Vuosaari
16.02.2011
Kommentteja 1 kpl

Kuva 1579
© Juhana Hietaranta

VS2:n länsipäähänkin on ilmestynyt tulevaan laituriovikokeiluun liittyvää roipetta. Muun muassa lähtöopastin Lasse-Faarao siirretty lännemmäs (tai oikeammin uudelle paikalle on tuotu pienempi, tunnelimallia oleva opastin, joka hoitaa nyt LF:n hommia) ja sen kyljessä on laiturioviopastin. Keltainen valo siinä kertoo, että laituriovet ovat kiinni ja lukossa, ja junan liikkuminen on ovien puolesta sallittu. Punainen luonnollisesti kieltää junan liikkeen. Kokeiluovien kohdalla on 10 km/h nopeusrajoitus.

Helsinki, Vuosaari
16.02.2011
Kommentteja 0 kpl

Kuva 1580
© Juhana Hietaranta

Jo vuosi sitten koettiin kylmin ja lumisin talvi pitkiin aikoihin, eikä tänä talvenakaan ainakaan lumetta olla jääty. Tämän kuvakulman löytäminenkin olisi ilman valtaisaa lumikasaa ollut melko vaikeaa. Lumet ja pakkaset eivät ole kuitenkaan metroa pahemmin haitanneet, ja muutamat yksittäiset talviongelmat ovat jääneet uutisoinnissa aika lailla VR:n liikennöintiongelmien varjoon. Kuvassa 119-120 johdattelee Ruoholahteen menevää junaa jo varsin pitkäikäiseksi ehtinyt Fanta-mainosteippaus yllään. Uudet, kaupungin urheilukentiltäkin tutut vihreät aidat ovat muuten myös verrattain uusia elementtejä metromaisemassa; niitä pykättiin vuosina 2009-2010.

Helsinki, Kulosaari-Herttoniemi
09.02.2011
Kommentteja 1 kpl

Kuva 1575
© Juhana Hietaranta

Ensimmäiset, kokeilulaituriovet olivat ilmestyneet Vuosaaren aseman 2-raiteelle. Oviseinämä oli tässä vaiheessa vain yhden vaunuparin mittainen, eli kulku junaan tapahtui normaalilta laiturin reunalta kuvaajan selän takana. Tämänmalliset ovet tullaan automaattimetron myötä rakentamaan kaikille Helsingin nykyisille metroasemille. Ovet ovat korkeudeltaan 170 cm.

Helsinki, Vuosaari
12.08.2010
Kommentteja 4 kpl

« Kuvat-sivulle

Seisake.net © Juhana Hietaranta ja Santeri Laurila 2002-2018 - Info ja palaute